• Bine ati venit!

Cat nisip intra la un metru patrat de pavaj?

Este posibil ca o cantitate variabilă de nisip să intre într-un metru pătrat de pavaj, în funcție de cât de adâncă este grinda de nisip și de cât de uniform este suprafața pavajului. În general, dacă se efectuează o lucrare de pavajare corespunzătoare, cu o grinda uniformă de nisip și o suprafață pavată curată și netedă, ar trebui să nu intre mult nisip într-un metru pătrat de pavaj. În mod obișnuit, se folosește o cantitate suficientă de nisip pentru a umple toate golurile dintre pavele, dar nu atât de mult încât să ajungă pe suprafața pavajului și să împiedice drenajul apei.

Dacă există o problemă cu nisipul care intră în exces în pavaj, acest lucru poate fi cauzat de o grinda de nisip prea adâncă sau de o suprafață pavată care nu a fost suficient de curățată înainte de începerea lucrărilor de pavajare. În orice caz, ar trebui să se remedieze problema pentru a asigura o pavajare corespunzătoare și durabilă.

Grinda de nisip este stratul de nisip pe care se așază pavelele sau dalele în timpul lucrărilor de pavajare. Acest strat de nisip este nivelat și compactat pentru a crea o suprafață uniformă, pe care se pot așeza pavelele în mod stabil și pentru a asigura că nu vor fi goluri între pavele care ar putea duce la mișcarea sau ruperea acestora.

De obicei, înainte de a așeza grinda de nisip, se va pune o folie geotextilă pentru a preveni rădăcinile buruienilor să treacă prin pavaj, iar în funcție de caracteristicile solului se poate adăuga și un strat de piatră spartă sau de balast pentru a asigura o bază solidă pentru pavaj.

În general, grosimea grinzii de nisip depinde de dimensiunea pavelelor sau dalelor și de caracteristicile solului, dar de obicei este de aproximativ 3-5 cm. După așezarea pavelelor, grinda de nisip este compactată din nou pentru a se asigura că pavelele sunt stabile și pentru a umple eventualele goluri dintre ele.

oferte speciale

top produse